[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Tilaa tästä >>>

Verkkokaupassa on ajoittain myynnissä muitakin tuotteita kuin Kosrher -kirjasarjan kirjoja. Käy tutustumassa valikoimaan.

Kosher -tuotelista Suomessa: Somefood.org-palvelun Kosher-osiossa.

Osa 1: Eedenin anti omassa keittiössä

Kirjan tekniset tiedot

Kovakantinen, lankasidottu
Koko 165x240 mm (leveys x korkeus)
Laajuus 160 sivua
4/4-paino G-Print 115 g/m2
Kansi 4/4-paino + matta laminointi,
gloss 130 g/m2 kannen pahvi 1.9 mm
Selän paksuus 13 mm, pyöreä selkä
Paino 492 g

International Standard Book Number

Teos: Eedenin anti omassa keittiössä
Sarja: Kosher on enemmän kuin ruoka
ISBN 978-952-92-6298-4
Julkaisu: 26.11.2009
Kirjastoluokka: 682
YSA-asiasanaston luokat: 24 ja 53

Osa 2: Juhlasta juhlaan

Kirjan tekniset tiedot

Kovakantinen, lankasidottu
Koko 165x240 mm (leveys x korkeus)
Laajuus 160 sivua
4/4-paino G-Print 115 g/m2
Kansi 4/4-paino + matta laminointi,
gloss 130 g/m2 kannen pahvi 1.9 mm
Selän paksuus 13 mm, pyöreä selkä
Paino 492 g

International Standard Book Number

Teos: Juhlasta juhlaan
Sarja: Kosher on enemmän kuin ruoka
Julkaisu 18.10.2013
ISBN 978-952-93-2134-6
Kirjastoluokka: 682
YSA-asiasanaston luokat: 24 ja 53

 

Tilausohje

Jos sinulla on alennukseen oikeuttava koodi: Valitse tuotteet ostoskoriin ja anna koodi ostoskorissa kohdassa "Onko sinulla alennukseen oikeuttava koodi?". Hinnat päivittyvät ostoskorissa koodin antamisen jälkeen.

Ostaminen verkkokaupastamme on helppoa ja nopeaa. Kun löydät tuotteen jonka haluat ostaa klikkaat vain "LISÄÄ OSTOSKORIIN" –painiketta ja tuote siirtyy ostoskoriin. Ostoskorin sisältöineen näet sivun ylälaidassa oikealla.  Voit jatkaa tuotteiden etsiskelyä ja lisätä niitä aina halutessasi ostoskoriin.

1. Tilaaminen

Kun haluat tilata ostoskorissa olevat tuotteet painat ”TILAA TUOTTEET” –painiketta, jolloin siirryt vaiheeseen, jossa voit kirjautua kauppaan tai jatkaa tilaamista kirjautumatta sisään valitsemalla "JATKA TILAAMISTA". Valinnan jälkeen näet asiakastietosi ja voi kirjoittaa poikkeavan toimitusosoitteen. 

2. Maksajan tiedot

Tämän jälkeen voit antaa tilauksen maksajan tiedot sekä tarvittaessa vastaanottajan tiedot mikäli tilauksen ottaa vastaan joku muu henkilö.  Muista antaa toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tietojen antamisen jälkeen paina ”JATKA TILAAMISTA”

3. Toimitus- ja maksutapa

Tämän jälkeen voit valita tilauksen toimitus- sekä maksutavan klikkaamalla vastaavaa toimitus- tai maksutavan kuvaketta tai ruksia. Toimituskulut näet toimitustavan yhteydessä.

4. Lähetä tilaus

Klikkaa "LÄHETÄ TILAUS" painiketta. Tässä vaiheessa saat vahvistuksen tilauksestasi sähköpostiisi sekä linkin, josta voit seurata tilauksen etenemistä. Sähköpostin liitteenä on myös lasku.

Tilaus on vastaanotettu onnistuneesti!

Kosher on enemmän kuin ruoka

Näyttävä ja kovakantinen, suomenkielinen Kosher- kirjasarja. Kirjat ovat kovakantisia ja kaikki sivut ovat neliväripainettuja. Kirjat ovat taiteellisesti taitettu ja ne ovat näyttäviä ja sopivat hyvin myös lahjaksi!  Kirja sisältää myös suomalaisessa keittiössä valmistettavaksi sopivia korher -ruokaohjeita.

Kirjasarja on tiettävästi ensimmäinen suomenkielellä ja tässä laajuudessa ilmestynyt Kosher -kirjasarja. Kosher -kirjat on kovakantinen ja kaikki sivut ovat neliväripainettuja. Kirja sisältää myös suomalaisessa keittiössä valmistettavaksi sopivia korher -ruokaohjeita.

Mitä KOSHER on?

Kosher on juutalainen laki, joka koskee ruokavaliota. Hepreaksi sitä nimitetään kosheriksi. Suora käännös heprean kielestä tarkoittaa sallittua, joka on kelvollinen syötäväksi, joka täyttää vaatimukset. Siksi kosher -sanaa voi käyttää asiayhteyksissä ruokavaliota laajemmin.

Nelijalkaisten eläinten ja lintujen liha pitää teurastaa ja kaikki lihaa pitää puhdistaa verestä. Lihan puhdistamisen verestä voi tehdä myös kotioloissa. Tooran mukaan veren syönti on kielletty, kielto on tuotu esiin myös apostolien opetuksessa.

Nykyaikainen ruokateollisuus on hyvin pitkälle kehittynyt ja siksi kuluttajan on tarpeellista jo muistakin syistä valvoa mitä aineosia ruokien valmistuksessa on käytetty.

Käytännössä juutalaisuudessa tarvitaan kirjallinen todiste, että ruoka on valmistettu puhtaista eläimistä. Monissa paikoin tätä ei pysty toteuttamaan, vaan asia voidaan tarkistaa ruokateollisuuden pakkauksien ainesosaluettelosta. Siitä voidaan lukea mitä aineosia tuotteeseen on käytetty. Ortodoksijuutalaiset käyttävät hyvin paljon ainesosaluetteloita. Eri maiden paikalliset asiantuntijat voisivat laatia luetteloita niistä ruokateollisuuden tuotteista mitä voi ostaa kaupasta ja kosher säädösten mukaan syödä.

Nykyään Euroopan maissa ruokateollisuutta vaaditaan ilmoittamaan kaikki lisäaineet, joitta tuotteeseen on käytetty. Tuoteseloste auttaa tarkistamaan onko tuotteessa lisäaineita, joita ei ole tarkoitettu syötäviksi.

Kasvisten ja hedelmien kohdalla kosherin noudattaminen ei tuota suuria ongelmia. Suurinta osaa kasviksia voi syödä rajoituksetta. Ennen syöntiä pitää tarkistaa, ettei niissä ole mitään hyönteisiä tai matoja. Tämä siksi koska kaikki madot ja hyönteiset kuuluvat kiellettyihin ruokiin.

Juutalaisten keskuudessa liha- ja maitotuotteiden erottaminen menee toisinaan radikaalisti hyvin pitkälle, kuten esimerkiksi liha- ja maitotuotteiden astioiden erottaminen toisistaan. Kuitenkin on huomioitava, että samalla aterialla ei voi olla liha- että maitotuotteita. Juutalaisissa seurakunnissa on hyvin paljon eri mielipiteitä siitä, miten nopeasti liha- tai maitotuotteiden syömisen jälkeen voi ottaa seuraavan aterian. Päätös sopivasta ajasta koskee sitä minkä ajan kulutta voi syödä maitotuotteita liha-aterian jälkeen eikä toisin päin. Joidenkin tulkintojen mukaan jos haluaa syödä maitotuotteita liha-aterian jälkeen, siihen riittää se, että huuhtelee suun vedellä. Ainoastaan kovien juustojen jälkeen pitää olla sama aika kuin maidolla lihansyönnin jälkeen.

Monessa maassa joidenkin jugurttien valmistamiseen käytetään liivatetta, joka on eläinperäistä. Maitotuotteiden hyydyttämisessä voidaan käyttää myös kasvisperäisiä hyytelöimisaineita kuten pektiiniä tai agaria.

Kirja-esittely: Juhlasta juhlaan

Hankin tuoreeltaan juuri ilmestyneen Petri Hallan kirjoittaman kirjan “Kosher on enemmän kuin ruoka, osa 2: Juhlasta juhlaan” (ISBN 978-952-93-2134-6). Juutalaisesta kulttuurista ja perinteistä kiinnostuneena kirja tuntui juuri minulle tehdyltä. Haluan myös löytää uskon alkuperäisiä juuria, joten tutustuminen juutalaiseen kulttuuriin ja kosher ruokavalioon on lähellä sydäntä.

Vastasiko pieni kirja sitten suuria toiveitani? Kertoiko se havainnollisesti miten kosher ruokavaliota voi noudattaa suomalaisessa keittiössä ja kuina juutalaisia juhlia vietetään, niin kuin takakannessa ja mainoslauseissa luvataan?

Lyhyesti vastattaessa, niin kyllä. Teos on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää, se on laajuudeltaan sopiva mutta mukavan kokoinen, mutta suuri kulttuurikirja, joka tosiaan on opas myös uskonnon alkuperäisille juurille. Ainakin asioista kiinnostuneille ja Israelissa matkaaville, joita suomessa kyllä riittää. Mielestäni kirjan lukeminen tulisi olla perusvaatimus jokaiselle asioiden taustoja ajattelevalle tai sellaiseksi aikovalle, ja muillekin se on vähintään suositeltavaa.

Parasta
 Parasta kirjassa on mielestäni se, että se ihan oikeasti kertoo asiat helppotajuisesti. Se ei siis siinä mielessä ole tippaakaan akateeminen, jolla tässä yhteydessä tarkoitan sitä, että itse asia ja homman juju pyritään hautaamaan monimutkaiseen termistöön ja kielenkäyttöön, jolla pyritään täydelliseen tieteelliseen tarkkuuteen selkeyden kustannuksella. Kirja on pullollaan hyviä käytännön vinkkejä, hyödyllisiä faktoja ja mielenkiintoisia tiedonjyväsiä joiden metsästämisestä tulee kaltaiselleni tavalliselle tallaajalle pää kipeäksi. Kirjan luettuaan ymmärtää myös miten ja mistä asioista löytyy lisää tietoa.

Rakenne 
Kirja on jaettu selkeisiin kappaleisiin, kuten “ruokaohjeita” jossa tietysti puhutaan erityisesti herkullisista ruuista, sillä hyvä ruoka on oleellinen osa juutalaista juhlintaa. Tämä kappale on mielestäni kirjan ydin ja se on samalla myös ohje edellä kirjoitetun käytäntöön tuomisessa.

Juhlille on ansaitusti oma kappaleensa, kuten myös siirtymäriiteille ja ruokalistan oikealle rakentamiselle, viinien juomajärjestyksestä puhumattakaan.

Lopuksi
 Kirjan hinta on ostopaikasta riippuen 30-35 euron paikkeilla, jolla hinnalla uskallan suositella sitä joka talouteen, jopa siihen johon olen juuri menossa tupaantuliaisiin. Kirjan hankkimalla ja/tai lukemalla voi tehdä monia pieniä toimia juutalaisen kulttuurin ja kosher -ruokavalion ymmärtämiseksi. Nyt kun olen lukenut ja arvostellut tämän toisen osan, alan lukemaan kirjasarjan ensimmäistä osaa “Eedenin anti omassa keittiössä”.

Kirja-esittely: Eedenin anti omassa keittiössä

Selkeiden ja yksityiskohtaisten ohjeiden avulla opit valmistamaan hyvää ruokaa. Ruokareseptejä kokeilemalla hämmästyt kuinka yksinkertaista kaikki on. 

Tässä teoksessa kasvikset ovat keskeisessä asemassa, mutta ruokakirjassa annetaan ohjeet myös hyvän pihvin paistamiseen. 
Laajan neliväriteoksen perusohjeet auttavat niin juhlien järjestämisessä kuin tarjoilun suunnittelemisessa.

Kirja sopii erinomaisesti myös lahjaksi.

Kirjasta esitettyjä lausahduksia

Kosher-kirjanne näyttää hienolta! Sain yhden kappaaleen jo vaimoltani...


Tilaisin vielä toisen Kosher on enemmän kuin ruoka -kirjan. Tarkoitus oli
antaa kirja lahjaksi, mutta se oli niin hyvä, että haluaisin yhden kappaleen
myös itselleni.

Hyvinpä tuo onnistui ilman lotraamistakin. Hyviä makuja sekaisin, täytyy tehdä uudelleen. 

Appelsiinitaikina oli niin hyvää että olisin voinut syödä sitä noin vain.

Kuulostaa hyvältä, laitan viestiä eteenpäin.

Minusta nuo lohenpaisto-ohjeet ja ruuan maustaminen ja värjääminen ovat juuri sellaisia selkeitä yksinkertaisia ohjeita, joita tottumattomampikin kokki voi noudattaa.

Ihanko sinä itse olet tämän tehnyt, vai vaimosiko tämän on leiponut?

Voi että tää on upee! ;)) kirja

Johdanto: Eedenin anti omassa keittiössä

Ymmärtääksemme paremmin kosher ruuan taustaa ja sen merkitystä on meidän tunnettava myös juutalaista uskon näkemystä, uskontoa, sen historiaa ja juutalaista kulttuuria ennen ja nyt

Raamatun ajan jälkeen eläneiden opettajien jättämä perintö on juutalaisten elämää luova voima. Tämä rabbiininen traditio on painanut juutalaisen elämään lähtemättömän leiman. 

Juutalainen teologia on rakenteeltaan täysin erilainen kuin kreikkalainen tai roomalainen. Juutalaisuudessa elettävä elämä on vastauksena Jumalan sanaan. Kertominen ja muistaminen ovat tärkeämpää kuin ajatusrakennelmat. Vastuunottaminen lähimmäisestä ja maailmasta on osoitus hurskaudesta.

Uskonto on aina vaikuttamassa juutalaisessa elämässä ja ajattelussa. On vaikeaa erottaa maallista ja uskonnollista elämää, koska kaikessa on kuitenkin uskonnon kosketus.

Syvimmin juutalaiseen identiteettiin vaikuttaa Jumalan antama Toora eli viisi Mooseksen kirjaa. Se on elämän puu siihen tarttuville.

Uskonnollisen elämän tuntomerkkejä ovat liitonmerkit Jumalan ja Hänen kansansa välillä, Jumalan määräämät muistojuhlat sekä laaja raamatullinen ja rabbiininen säännöstö, joka kattaa kaiken kehdosta hautaan. Kaikille juutalaisille yhteinen liiton merkki on sapatti.

Kaiken yläpuolella on yksi Jumala, kaiken luoja ja ylläpitäjä, maailmankaikkeuden kuningas. Hän on ainoalaatuinen, ei yksi jumala muiden jumalien joukossa. Hän on yksi, yksin koko maailmankaikkeuden kuningas Jumala. Siitä muodostuu Jumalan alkuun panema juutalainen kulttuuri, jonka Hän on varjellut, säilyttänyt ja sallinut muotoutua sellaiseksi kuin se nyt tänä päivänä on.